Proizvodi i
usluge

Obrada i oblikovanje stakla – rezanje, brušenje, fazetiranje, bušenje, graviranje, CNC obrada stakla, proizvodnja izolacijskog stakla, kaljenje, laminiranje, sitotisak, HST

Završni radovi u građevinarstvu – staklene fasade, spider fasade, staklene pregrade i vrata, interijeri od stakla

Trgovina staklom

Obrada i oblikovanje stakla

Rezanje stakla

Rezanje stakla vrši se na automatskim stolovima za rezanje sa pokretnim mostovima.
Za rezanje se koristi poseban računalni softver pomoću kojega je moguće rezanje raznih pravilnih i nepravilnih oblika sa velikom preciznošću. Stol također ima mogućnost skeniranja šablona te brušenje rubova niskoemisivnog stakla za spajanje u izo staklo. Rezanje je moguće za stakla debljine 2 – 19 mm, maksimalne veličine 3210 mm x 6000 mm za jednostruka stakla. Osim jednostrukog stakla moguće je rezanje višestruko lijepljenog stakla najveće debljine 1010.4. (20 mm).

Brušenje stakla

Brušenje i poliranje pravilnih oblika stakla se vrši na horizontalnim i vertikalnim brusilicama kojima raspolažemo. Brušenje i poliranje je moguće za jednostruko staklo debljine 3 – 19 mm. Vrste brušenja: grubo i fino brušeno.

Bušenje stakla

Bušenje stakla moguće je sa svake strane stakla zbog korištenja bušilica speci-ficiranih za staklarsku industriju. Rupe se buše na staklu debljine 3 – 19 mm, s minimalnim promjerom rupa od 4 mm.

CNC Obrada

CNC obrada stakla podrazumijeva rezanje, brušenje, bušenje pravilnih ili nepravilnih oblika stakla te graviranje i izvođenje raznih izreza u samom staklu. Horizontalni CNC strojevi mogu pomoću dijamantnih granula (karbida) uz stalne uvjete vode za hlađenje mogu izrezati sve željene oblike stakla. Specijalan računalni softver omogućuje nam obradu s vrhunskom preciznošću. Maksimalne dimenzije za horizontalnu CNC obradu su 1900 mm x 5700 mm.

Sitotisak

Sitotisak je postupak nanošenja boje kroz posebna sita na staklo. Nakon nanošenja boje i sušenja, staklo se kali čime se dobiva obojeno sigurnosno staklo. Maksimalna veličina stakla za sitotisak: 2200 mm x 3350 mm. Sitotiskom je omogućeno:

  • djelomično premazivanje stakla,
  • dekorativni uzorak (geometrijski oblici, linije, logotipovi, itd.).

Emajliranje stakla

Emajliranje stakla vrši se na horizontalnim linijski postavljenim strojevima, maksimalnih dimenzija 2200 x 4500 mm. Sva stakla koja su dekorirana bojom moraju se i termički obraditi u kalionici pa su ujedno i sigurnosna stakla. Odabir boje vrši se prema RAL karti proizvođača keramičkih boja. Stakla sa kontinuiranim nanosom boje su i oblik programiranja toplinskih dobitaka jer na obojenim površinama ne propuštaj zrake sunčeve topline i tako smanjuju prolaz topline. Mogućnosti:

  • Emajliranje rubova (primjena: struktu-ralne fasade, namještaj)
  • Kontinuirano nanošenje boje valjkom (parapet)

Pjeskarenje stakla

Tehnika pjeskarenja može se izvesti na običnom (float), satiniranom, kaljenom, lamistal staklu ili na ogledalu. Pjeskariti se može cijela površina stakla (dobije se efekt “mat” stakla), ali i samo neki dijelovi stakla npr. logotip, tekst, ukrasni rubovi itd. Pjeskarenjem se na staklu mogu izraditi razni oblici, pravilni i nepravilni, slike, geometrije, tekstovi. Nakon pjeskarenja stakla možemo premazati tehnologijom Signapur. Čiji smo oficijalni partner. 

Sve informacije o mogućnostima na
www. signapur.com

Kaljenje stakla

Kaljena stakla su višestruko čvršća i tvrđa od normalnih stakala. Pri izradi staklo se zagrijava do granice plastičnosti na približno 600°C nakon čega se naglo hladi zrakom. Kaljeno staklo ima povećanu čvrstoću kod savijanja, povećanu udarnu čvrstoću te time povećanu zaštitu od ozljeda, te kada dolazi do loma ono se raspada u mnogo sitnih dijelova. Nakon procesa kaljenja, daljnja obrada stakla nije moguća, već se mora obaviti prije samog procesa. Upotreba kaljenog stakla je široka, a u građevinarstvu se primjenjuje: staklene fasade, senzorska vrata, ulaz u bilo koju javnu građevinu, stakleni krovovi, staklene ograde i dr.

U mogućnosti smo kaliti stakla od 4 mm pa sve do 19 mm debljine u maksimalnim dimenzijama od 2450 x 4500 mm.

Laminiranje stakla

Laminirana stakla uprotrebljavaju se kao sigurnosna stakla. Laminirano staklo je sastavljeno od dvije ili više staklenih ploča koje su zajedno spojene EVA ili PVB folijom koja može biti prozirna ili u boji. Ujedno postoje i PVB folije koje imaju veću statičku čvrstoću kao npr DG 41, ES, ili pa specijalne folije kao SGP. Za razliku od kaljenog stakla, laminirano se staklo prilikom pucanja ne raspada u male komadiće, već ono ostaje zalijepljeno za foliju. Time se smanjuje mogućnost od ozljeda prilikom pucanja stakla. Čvrstoću laminiranih stakala mijenja se brojem zalijepljenih ploča stakla, njihovih debljina i debljina folija.

Laminirana stakla se koriste za podna ostakljenja, krovna ostakljenja, spider fasade, pročelja. Maksimalna dimenzija koju možemo laminirati je 2400 x 4500 mm.

"Heat Soak Test"

HST (Heat Soak Test) je potrebno izvesti za stakla kod jednostrukih fasada kako bi se sprečio spontani lom sigurnosnog kaljenog stakla, zbog nakupina niklovih sulfida u staklu. Postupak se odvija u HST peći s kontroliranim zagrijavanjem stakla na 290°C.

Izolacijska stakla

Izolacijsko staklo je mehanički stabilna i trajna jedinica od minimalno dva stakla koja su međusobno odvojena jednim ili dvjema međuprostorima te hermetički zatvorena po rubovima. U hermetički zatvorenom prostoru između staklenih ploča je suhi zrak ili plin. Glavna svrha izolacijskog stakla je pružiti veću razinu toplinske izolacije od jednog stakla. Toplinska svojstva izolacijskih stakla mogu se kombinirati sa solarnom poboljšanjima, zvučnom izolacijom te sigurnosnim staklima, tako da se koriste stakla određenih karakteristika pri sastavljanju izolacijskog stakla. Kako svaki projekt ima svoje zahtjeve od estetike do fizike – Im-comp nudi prijedloge i savjetovanje kod izbora stakla u projektu.

Završni radovi u građevinarstvu

Staklene ograde

Proizvodnja i montaža staklenih ograda za interijer i eksterijer, prema zamislima i zahtjevima kupaca, no uz obavezno korištenje laminiranog i/ili kaljenog stakla odnosno polukaljenog stakla – već prema zahtjevu i potrebi projekta.

Tuš kabine

Proizvodnja i montaža tuš kabina izrađe-nih po mjeri. Staklo se učvršćuje konzo-lama od nehrđajućeg čelika i silikonom, dok se nepropusnost vode postiže se korištenjem akrilne izolacije.

Staklena vrata i pregradne stijene

Proizvodnja i montaža izloga, vrata te pre-gradnih staklenih stijena prema mjerama i zahtjevima kupaca, uz obavezno kori-štenje laminiranog i/ili kaljenog stakla, te okova i učvršćivača.

Nadstrešnice

Proizvodnja i montaža staklenih ograda za interijer i eksterijer, prema zamislima i zahtjevima kupaca, no uz obavezno korištenje laminiranog i/ili kaljenog stakla odnosno polukaljenog stakla – već prema zahtjevu i potrebi projekta.

Strukturalne i spider fasade

Specijalizacija u izradi stakla za staklene fasade (kontinuirane, strukturalne, polustrukturalne, kombinirane, ventilirajuće, spider), čemu svjedoči i velik broj objekata koje smo izradili u Hrvatskoj i šire. Fasade se rade prema zahtjevima investitora uz poštovanje pravila građevinske i staklarske struke.

Veleprodaja

Veleprodaja i dostava stakla u sanducima.

Montaža

Pružamo uslugu savjetovanja, tehničke pripreme, izmjere, razrade i montaže staklenih ograda, stijena, nadstrešnica, tuševa i pregrada.

Galerija slika